071- 33 134 50

 

Hartklachten

Klachten van het hart tijdens inspanning, zoals pijn op de borst, vermoeidheid of kortademigheid zijn niet alleen vervelend, maar ook vaak spannend. Ondanks het revalidatietraject in het revalidatie centrum kan het in de thuissituatie moeilijk zijn om te bepalen waar de grens ligt en hoe daarmee om te gaan mede omdat de grens niet altijd op dezelfde plek lijkt te liggen. Soms is in het revalidatiecentrum nog niet het maximale resultaat bereikt of lukt het thuis maar moeilijk om op de juiste manier te bewegen.  

 

In dat geval bieden wij u een veilige omgeving om de revalidatie voort te zetten of te hervatten. De behandeling richt zich op het herkennen, erkennen en waar mogelijk verleggen van de fysieke grenzen, waardoor de klachten tijdens inspanning verminderen. We vergroten uw kennis over de omgang met hartklachten en middels revalidatietraining bouwt u conditie en spierkracht op. Indien relevant ondersteuningen we in het aanpassen van uw leefstijl.  Zo leert u wat u het beste kunt doen, oefent u hoe u dit zou moeten doen en verminderen we de beperkingen om dit te kunnen doen. 

 

Ook als u niet in een revalidatiecentrum geweest bent voor uw hartklachten, kunt u bij ons in een veilige omgeving onder deskundige begeleiding het vertrouwen in uw lichaam tijdens inspanning weer terug krijgen.