071- 33 134 50

 

Artrose

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat en komt bij jong en oud voor. Het kraakbeen gaat in kwaliteit achteruit en wordt dunner en zachter. Veel mensen hebben artrose zonder dat ze daar last van hebben, maar het kan zijn dat ú er wel degelijk last van heeft. U ervaart bijvoorbeeld pijn, bent stijf als u een tijd heeft stil gezeten, uw gewrichten zijn beperkt in de beweging of er is zwelling.   
Artrose wordt in de volksmond vaak slijtage of veroudering genoemd, maar deze woorden doen geen recht aan de werkelijkheid en wekken de indruk dat er niets aan te doen is. Dat is niet het geval. Genezen lukt niet, maar er is wel iets aan te doen!

 

Belangrijk is om in beweging te blijven en onze fysiotherapeuten helpen u daarbij. Ze leggen uit wat artrose inhoudt en hoe u op de juiste manier beweegt. Het verbeteren van uw conditie en spierkracht maakt deel uit van de behandeling en zorgt ervoor dat u zich fitter voelt, meer kunt en minder beperkingen ervaart in het dagelijks leven.

 

Bron: