071- 33 134 50

 

Arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op mensen met lichamelijke klachten die al dan niet door het werk worden veroorzaakt, maar in alle gevallen het functioneren op het werk nadelig beïnvloeden.  

 

De arbeidsfysiotherapeut kan op veel manieren worden ingezet. Zo kan behandeling bestaan uit een individuele intake (‘in company’ of in onze praktijk), een werkplekonderzoek en advies, een individueel kort behandeltraject of fysieke belastbaarheidstraining. Daarnaast verzorgt de arbeidsfysiotherapeut bijvoorbeeld ook ‘training on the job’ door het geven van arboworkshops rondom risicofactoren die klachten en ziekteverzuim kunnen veroorzaken. Een arbeidsfysiotherapeut is in ieder geval actief betrokken bij de situatie tussen de werknemer en de werkomgeving.

 

Het kan zijn dat u via de werkgever bij een arbeidsfysiotherapeut terecht komt maar u kunt ook zelf het initiatief nemen om een afspraak te maken bij één van onze arbeidsfysiotherapeuten, zoals u dat ook doet bij de  (sport)fysiotherapeut of manueel therapeut. Arbeidsfysiotherapie wordt (deels) vergoed wanneer u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie.

 

Dus heeft u arbeidsgerelateerde klachten of bent u (deels) uitgevallen op uw werk? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. Ook wanneer verzuim dreigt kunt u ons inschakelen. Onze arbeidsfysiotherapeut helpt u zo snel mogelijk weer gezond terug te komen in uw werk.

 

Cora is lid van BeLife/Fysergo.